Udgivet i Vores Familie-Hjørne

Sådan får du den hyggeligste stue til vinter - 6 gode tips

Af Pejsesæt.dk

En hyggelig stue, handler naturligvis rigtigt meget om, hvad vi egentligt opfatter som hyggeligt. Ind imellem kan man opleve at træde ind i et rum og rent intuitivt opleve rummet som enten meget upersonligt og koldt, eller helt vildt hyggeligt.

Hvad der er hyggeligt for nogen, kan opfattes som kedeligt for andre. I sidste ende handler det om din egen opfattelse af hygge.

En ting er dog helt grundlæggende og ens for alles opfattelse af hygge. Personlighed, er nøgleordet. Jo mere personlig din stue er, jo mere hyggelig vil både du og andre opleve den. Læs med herunder og få et par gode tips til hvordan du gør din stue hyggelig.

Møblerne i din stue skal være velvalgte

Møblerne i din stue er naturligvis det første du bør kigge på. Er der for mange, kan du overveje at arrangere lidt om og få stillet lidt af det på loftet. Mangler der noget, eksempelvis den hyggelige stol i hjørnet, så kan du overveje at købe Lille Petra eller en af de andre smukke designer stole. Et enkelt møbel i klassisk dansk design, kan ændre opfattelsen af et helt rum, bare ved at være der.

Pejs - hvis det er muligt

Hvis man er så heldig, at huset allerede har en pejs, så er man jo nærmest garanteret en meget hyggelig stemning, når vintertiden nærmer sig - hvor man både kan blive varmet op og får den gode stemning med. Hvis man ikke er så heldig at have en pejs i forvejen, så er det jo noget, man kan overveje at investere i. Det kan i hvert fald give noget særligt til stemningen.

Bogreolen og kurven med garn

Hos tandlægen er der hvidt og klinisk. Der er ikke spor af personlighed. Mange af os er faldet i den gyde og har ubevist efterlignet det kliniske udseende i vores hjem. Er du kommet til at stille din bogreol, ind i et andet rum, eller har du skjult din kurv med garn, så er det tiden til genovervejelse.

Dine bøger fortæller hvem du er. Et kig på deres ryg med titel og  forfatter, fremkalder minder om spændende fortællinger. Det er personligt og dermed hyggeligt. Det samme gælder din garnkurv, eller hvilken anden hobby du måtte have. Garnkurven fortæller en lille historie om dig. For dig er kurven minder om stunder med garnet og pindene. Igen, helt personlige genstande, som nemt kan skabe hygge i din stue.

Tæpper og puder

Dit valg af tæpper og puder kan også være gået hen og blevet pænt, frem for personligt. Et pænt hjemmegjort oldemors tæppe, i de klassiske hæklede firkanter, kan trylle en hel stol om, hvis det ligger pænt på dens armlæn. De klassiske tæpper er ikke en vare du kan købe i supermarkedet. Du må enten selv i gang, eller ud på online markedspladserne og finde et.

Billeder som skaber stemning

Store farvestrålende abstrakte malerier kan vække fantasien og fastholde beskueren i lang tid. De samme malerier kan også virke larmende og distraherende. De billeder der skal være i din stue, skal være nogen som taler til dig. Hvert enkelt billede skal have en lille historie, som gør dig glad når du kigger på det. Selvfølgeligt skal billederne passe til dit øvrige interiør og til hinanden. Men det betyder ikke at de skal være ens og i samme farvesætning. Jo mere et billede taler til dig, jo mere hygge vil det skabe i din stue.

Gem dit tv og få mere hygge

Dit tv er ikke i sig selv en særlig pæn genstand. Hvis du kigger helt nøgternt på din stue, er dit tv faktisk det mindst hyggelige i hele stuen. Der findes pæne tv skabe som man kan skjule sit tv i. Alternativt kan du også overveje om dit tv måske slet ikke skal være i din hyggelige stue.

Har du plads i huset kan du lave en tv stue. Du kan også overveje om dit tv skal ind i soveværelset og måske kun tændes for at se en god film, inden sengetid. Under alle omstændigheder er det værd at overveje, hvordan du kan få det skjult, eller helt ud, af din hyggelige stue.

Find det du mangler på pejsesæt.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 1.334 produkter fra mere end 40 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.446 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-10 09:07:07.

14
Produkttyper
1.334
Produkter
12
Brands
40
Forhandlere
1.446
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.